06
Mar
2008
johan

TAW @ Göta Lejon

Jag var och kollade på Tomas Andersson Wijs turnépremiär på Göta Lejon ikväll. Det var som vanligt (det är tredje konserten för mig) suveränt bra! Att gå ensam till en TAW konsert är en speciell upplevelse. Av någon anledning kryllar det alltid av par, från alla åldergrupper. Men jag lät mig inte slås ned.

Tomas levererade ett set med låtar som spände från Ebenser fram till nya plattan En sommar på speed. Kvällens konsert var med fullt band, jag tycker att det är då han är som allra bäst. De svängiga låtarna lyfter verkligen av rytmsektionen och pianot. Bäst ikväll var Gör något vackert, Oroshjärta, Jag har simmat långt ut från land för att nämna några guldkorn.

Det var nog första konserten jag varit på som hade en paus mitt i, då folk kunde sträcka på sig och gå ut och köpa nåt och dricka. Som sista extranummer gjorde han Där får jag andas ut precis som förra turnén.

Sämst av allt var ljudet, i alla fall där jag satt. En liten mesig högtalare verkade vad jag kunde se vara det enda som skulle förstärka ljudet på balkongen. Resultatet var ett burkigt ihåligt ljud som förstärktes av akustiken i salen. Rösterna försvann och ibland kunde vissa instrument helt förloras bland de andra. Jag kan bäst beskriva det som kvaliteten från en konsert i en högstadieaula. Paret som satt bakom mig var så förbannade att de gick i pausen. Hade jag inte varit ett fan hade jag nog också gjort det.